360 fokos vezetői képzés

Előadók

Bruck Gábor
Bárdos András
Drágus Richárd

Előadások

Háromnapos képzéssorozat az üzleti kommunikáció alaptörvényeiről – 360 fokos vezetői coaching.

1. nap: A csapatépítés, az együttműködés és a motiváció technikái:

Az egyik legnehezebb vezetői kihívás csapatot építeni. Csapattagokat választani, és fenntartani az érdeklődést, a lelkesedést. Ha nem így lenne minden csapat eszméletlen sikeres volna, nem lennének ráncolt homlokú menedzserek és pályaszélén toporzékoló edzők. De ha egy átlagos munkahelyen dolgozol, akkor valószínűleg a munkatársak többsége csak a kapacitásának 50 százalékán dolgozik. Vagyis 100-at tudnak, de 50 jön ki.

A kérdés: mit lehet csinálni?

Megvitatjuk, hogyan lehet belőlük többet kihozni, 60, esetenként 70 százalékot. Hogyan tehető hatékonyabbá a munkahely néhány viselkedési szabály bevezetésével. Hogyan válhat hatékonyabbá a munkavégzés? És mitől lesz jobb hangulat?

2. nap: A nyilvános beszéd és az eredményes kommunikáció technikái

Mi kell ahhoz, hogy jobb főnökké válj? Mi kell ahhoz, hogy higgyenek benned és kövessenek a kollégáid? Elsősorban az, hogy jobban megértsenek.

Lehet, hogy furcsán hangzik, de a legtöbb konfliktust a félreértés okozza. Olyan félreértés, amelyet jobb kommunikációval, némi diplomáciai érzékkelés empátiával könnyedén elkerülhetnél. Vagyis könnyebbé, simábbá teheted a hétköznapjaidat munkahelyeden.

A cél, hogy a résztvevők olyan képességeket sajátítsanak el, amellyel meggyőzőbb és hitelesebb vezetőké válhatnak, olyan vezetőkké, akik képesek elérni a céljait.

3. nap: A túlélés törvényei, hatékony konfliktuskezelés kommunikációs technikái

Sokszor érezhetted már, hogy egy rossz helyzetből jobban is kijöhettél volna. Amikor az üzleti vita egy szakmai félreértés a szakításig eldurvul, ahelyett, hogy egyszerűen megállapodnátok. Felesleges konfliktus az is, amikor egy lényegtelen apró nézeteltérésből óriási vitába keveredsz a munkatársaddal, partnereddel.

Konfliktusos helyzetekben hasonló hibákat szoktunk elkövetni. Ilyenkor ugyanazt rontjuk el, hasonló módon hozunk rossz döntéseket. Egy átgondolatlan mondat, rosszul elkapott pillanat, vagy egy rossz kérdés…

Ezen a napon az élet nehéz helyzeteiről, a munkahelyi konfliktusok és problémák megoldásáról lesz szó. Arról, hogy ne belebukj, ne csak túléld, hanem győztesen gyere ki a nehéz helyzetekből.

3. nap: Értékelés

A tréning végén közösen értékeljük saját teljesítményüket. Honnan hova jutottunk? Miben lettünk jobbak? Miben nem? Mit taníthatok ebből meg saját kollégáimnak?

Czéh Péter

Author by peterc

peterc ,


Copyright © 2015 Sawyer Miller Group Vezetői Akadémia - Adatvédelmi információk