Hogyan építs

bandából csapatot?

Csak annyira vagy sikeres vezető, amennyire jól kapcsolódsz másokhoz. December 7-én elmondjuk, hogyan tudsz a munkatársaidból hatékony és egységes csapatot kovácsolni (akkor is, ha teljesen különböző emberekkel dolgozol).
Bruck Gáborral
Bárdos Andrással

A céged mehetne sokkal jobban is

Ha vezettél már céget vagy részleget, valószínűleg Te is így látod. A céged termelhetne több pénzt, ha a munkatársaid nem csupán tudásuk 50%-án dolgoznának.

Pedig van néhány egyszerű kommunikációs szabály, amit ha megtanulsz, képes leszel kihozni belőlük 60-70, esetenként 80%-os teljesítményt is.

Elsősorban nem a pénzen, hanem

rajtad, a vezetőn

múlik, hogy mennyire motiváltak a kollégáid.

Ha könnyű lenne sok embert egy cél érdekében összekovácsolni, minden vállalat eszméletlen sikeres volna. Nem lennének ráncolt homlokú menedzserek, szigorú tekintetű cégvezetők és a pálya szélén toporzékoló fociedzők.

De csapatot építeni nem könnyű.

Nem elég néhány céges buli, összetartás vagy egy wellness hétvége.

Ha igazán nagy eredményekre vágysz, akkor tegyél szájkosarat az egÓdra és

Építs csapatot.

„Ha csupa olyan embert alkalmazol, aki kisebb nálad, a törpék gyülekezete leszünk. Ha viszont csupa olyan embert alkalmazol, aki nagyobb, mint Te, az óriások vállalata leszünk.”

Amikor innen hazamész,

ütőképes csapatot

építesz majd, mert tudni fogod, hogyan:

vegyél fel új munkatársakat

Annyira vagy jó vezető, amennyire jó embereket veszel fel. Tudsz arról, hogy 100 felvett munkatársból 46 nem jó? A menedzserek esetében ez a szám 50. Milyen embert keress a pozícióra? Mire figyelj az interjú alatt? Hogyan építsd be őt a cégedbe, a csapatodba?

Tarts hatékony értekezletet

Tavaly több száz órát töltöttél el értekezleteken, megbeszéléseken. A legtöbb meeting mégis felesleges időpazarlás. Ha megtanulod jól vezetni ezeket, a csapatod hatékonysága az egekben lesz. Melyek a hatékony értekezletek alapelvei?

Motiváld a csapatod tagjait

Az emberek ma már nem akarnak vakon gályázni. Az üzletileg sikeres cég igényli az elégedett és elkötelezett társakat. A mai kulcsszavak: bizalom, részvétel, együttérzés, együttműködés, fejlődés, kommunikáció, humor, alkalmazkodás. Hogyan tudod ezt elérni?

Kezeld a problémákat, feszültségeket

A konfliktus nem rossz. Ha félsz a konfliktusoktól, az a csapatod gyengeségére utal. Konfliktus nélkül nincs elköteleződés. Igazi megvitatás nélkül csak passzív egyetértés van. Hogyan tudod hatékonyan megvitatni a különböző kérdéseket?

Akik végigvezetnek a tréningen

előadók

Bruck Gábor

Bruck Gábor

20 évvel ezelőtt a vállalatok az egyház, a hadsereg és az állam mintáját követték. A „parancsolj és irányíts” elvet vallották. Csakhogy ez romba dönti az alkalmazotti elkötelezettséget. Hogyan lehet tele a céged elégedett és elkötelezett munkatársakkal? Milyen kommunikáció jellemzi a sikeres csapatokat? Bruck Gábor az előző 25 évben csúcsvezetők, bankelnökök, polgármesterek, miniszterelnökök munkáját segítette, most pedig neked fog.
Bárdos András

Bárdos András

Ma már nem munkát, hanem törzset keresünk. Nem menedzserre, hanem törzsfőnökre van szükség. Mi a törzsek lényege? Mi kell ahhoz, hogy törzs legyen a csoportból? Mi a hatékonyságod növelésének módjai? Miről kell leszoknod, ha vezetni akarsz? Bárdos András 30 éve dolgozik a médiában. Nagyvállalatok vezetőit tanította eredményesen kommunikálni.

Hegedűs Henrik

Mindent a labdarúgáson keresztül lát és vizsgál. 16 futballkönyv fordításában vett részt, a labdarúgással kapcsolatos tanulmányait a Lausanne-i Egyetemen és a Johan Cruyff Intézetben végezte, végzi. 10 éve dolgozik az online világban mint blogger, újságíró, projekt menedzser.

Ez a tréning

nem neked való, ha:

A csapatodon változtatnál, de te nem akarsz változni

A csapatod legfeljebb annyira jó, mint amilyen vezető vagy. Jobb csapatot szeretnél? Válj jobb vezetővé. Gyere el a tréningre és segítünk Neked.

Számodra a "csapatépítés" egyenlő a wellness hétvégével

Nincsenek trükkök, amivel egy hétvége alatt mindent megváltoztathatsz. A csapatépítés a hétköznapok feladata. Ehhez adunk Neked eszközöket.

A csapatépítést "kiszerveznéd" egy szakembernek

A csapatod szakembere Te vagy. A tréningen fel kell venned ennek a felelősségét. A coach-ok, tanácsadók segíthetnek, de az alapokat Neked kell rendbe tenned.

Ha a fentiek nem igazak rád, vagy változnál, akkor gyere el a tréningre és építs kiváló csapatot a cégedben.

Ha eljössz, nem csak tudást, hanem

igazi tréningélményt

kapsz.

3 fogásos, ízletes ebéd

A nap közepén a Mozsár Bisztróban, egy kiváló ebéd mellett építhetsz új üzleti kapcsolatokat.

Ötletekkel teli jegyzetfüzet

Tele fogod írni a füzeted új ötletekkel. Ha megvalósítod őket, 2018-ban felépítheted az ütőképes csapatod.

Kapcsolatépítés egy kávé mellett

A szünetekben kávé és frissítők mellett találhatod meg az új üzleti partnereid. Hozz legalább 50 névjegykártyát.

Handout a prezikről

A tréning elején kezedbe adjuk a diákat egy handout formájában, amire jegyzetelhetsz. Emailben is elküldjük a tréning után.

Helyszín és időpont

December 7. – 9.30-17.00
Mozsár Műhely

Már csak ennyi ideig jelentkezhetsz:

nap
óra
perc
mprc

Már csak 4 szabad hely maradt.
Foglald le a helyed a tréningre!

Biztonságos fizetés

Ha bankkártyával fizetsz, akkor átirányítunk a Barion felületére. Hozzánk nem jutnak el bankkártyaadataid.

100% garancia

Ha nem azt kaptad, amit vártál, a tréning után kérdés nélkül visszaadjuk a pénzed. (Sok éve tartunk tréningeket, még senki nem élt ezzel a lehetőséggel.)

100% pénzvisszafizetési garancia

Ha nem azt kaptad, amit vártál, jelezd ebéd előtt és kérdés nélkül visszaadjuk a pénzed.

„Nincs erre időm, most annyi minden van...”

Volt már olyan, hogy nem volt annyi minden? Holnap sem lesz több időd. Mennyi plusz időt nyersz azzal, ha az alkalmazottaid holnap jobban teljesítenek?

„Mit kell ezen tanulni?”

Igazad van. De tudod, vagy nem? Csinálod, vagy nem? Megvalósítottad már, vagy nem?

„Elfoglalt vagyok, nincs erre 1 napom.”

Valószínűleg azért nincs 1 napod, mert nem tehermentesít a csapatod. Vezetőként az első feladatod, hogy jobb vezetővé válj. Ezzel a tréninggel sok-sok hónap felesleges próbálkozást takaríthatsz meg.

„Nincs erre ennyi pénzem."

Egy csapatépítő hétvége sok százezer forint. Hétfőn újra munkanap, és szerdára minden visszaáll a régi kerékvágásba. Ha vannak alkalmazottaid, akkor a nagyobb hatékonysággal több százezer forintot takaríthatsz meg minden hónapban.

SKBH Kft.
1065 Budapest, Nagymező utca 21.
vezetoiakademia@smg.hu
+36-20-495-6948