KRÍZIS TRÉNING

MINDEN AKADÁLY LEHETŐSÉG

A válságok, a konfliktusok különbözőek,
az utánuk lévő tájkép viszont nagyon hasonló:

KEVÉS GYŐZTES, SOK VESZTES

Az pedig, hogy ki melyik csoportba tartozik,
már azelőtt eldől, hogy a válság beütne.

Győztes az lesz, aki felkészül, aki tudja, mit kell tennie, amikor jön krach.

Csakhogy van egy általános emberi érzés:
azt szoktuk gondolni, hogy a baj mindig másokkal történik meg.

 • Nekünk nem árthat egy pohár bor vezetés előtt,
 • nálunk nem üt be a vagyonosodási vizsgálat,
 • nálunk nem ég le a karácsonyfa akkor sem, ha zárlatos az égő,
 • engem nem lopnak meg a kollégáim.

Általános emberi vélekedés. Általános emberi hiba. Mert, ami a földön fizikailag megtörténhet, az előbb-utóbb meg is fog történni. Vagyis előbb-utóbb a te cégednél is beköszönt a válság. A többiek nem készülnek rá. Te készülj!

A tűzoltó egész életében készül a válságra. Minden bevetés után megbeszélik, hogy mi történt. Történeteken keresztül tanulnak, így készülnek a következő válságra.

Az izraeli hadseregben is ez a szokás. Minden bevetés után megbeszélés. Ilyenkor a váll-lapodon nincs csillag, az ezredesnek nincs inkább igaza, mint a kiskatonának. A lényeg a tanulás, készülés a következő krízisre.

A NASA űrhajósait – a kiképzés során – extrém, és elképzelhetetlen helyzetek sorozata elé állítják. Így tanulják meg a félelem, a pánik legyőzését. Mit csinálsz, amikor villog a műszer, rázkódik a kabin, 40 másodperc és robban az űrhajó?

150 vészhelyzet után már nem bénulsz le, nem esel pánikba, nem fagy le a kognitív rendszered.

Egyébként te is a szélcsendes Balatonon tanulsz vitorlázni, és idővel a tomboló vihart is jól viseled.

A konfliktus, a válság mindig jön, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Nincs olyan sikertörténet, amit ne előzött volna meg egy csomó kritikus momentum. Egyetlen kérdés van:

az akadály blokkol, hátráltat, megállít

VAGY

fejleszt, előrevisz, haladásra késztet?

Igazán naggyá azok válnak, akik a nehéz helyzetekben is higgadtak és hitelesek maradnak.

Egyébként nincs összekovácsolóbb érzés, mint a közösen elért győzelemé. Csapatot akkor tudsz építeni, ha súlyos kríziseket éltek át és győztök le együtt!

Vagyis a válság lehetőség is egyben – ha úgy fogod fel!

Ismered a legnagyobb cégek válságkezelési stratégiáját?

Tudod, hogy mit tanulhatsz ezekből?

Például, hogy

 • mi az a krízis kézikönyv,
 • hogyan készíthetsz krízis térképet,
 • milyen lépései vannak a kríziskezelésnek,
 • mik a tipikus hibák, vagy hol lehet igazán nyerni.
 • Arról is szó lesz, hogyan készítheted fel munkatársaidat, hogy akkor is tudják, mit kell tenni, ha Te éppen nyaralsz.

Bruck Gábor sajátosan beszél a válságról, azt mutatja meg, hogyan kell benne a lehetőséget látni: A krízist hogyan formálhatod versenyelőnnyé.

Szóval, a fejedben van, hogy a válság lehet ugródeszka is? Felismered benne a különös lehetőséget? Tudsz élni a felszínre dobott lehetőséggel? Végül is, ami gátol, gáncsol, akadályoz minket, az segíthet is nagyon, repíthet előre – csak tudnod kell, hogyan.

Te mennyire vagy felkészült a saját, vagy a céged válságaira? Mit teszel, ha január végén beüt a krach? Mi volna az első, a második és a harmadik lépésed?

Gábor ezekről beszél részletesen és olyan módon, hogy miután hazamész, fel tudj készülni, tervet tudj készíteni – mert krízis lesz, és mi azt akarjuk, hogy készen állj rá. Kell, hogy legyen praktikus tudásod, olyan gondolatok és ötletek, amelyeket kihúzhatsz a fiókból, mikor eljön az ideje.

És hogy miért Bruck Gábortól hallgass előadást?

Gábor döntéspszichológus. Budapesten és New Yorkban tanult. A 90-es években volt főpolgármesteri, és miniszterelnöki stratéga. Legalább 100 nagyvállalat volt az ügyfele. Sok bukást, és győzelmet látott. Ismeri azt a gondolkodásmódot, amely megvan a sikeres vezetőkben. Tudja, hogy valaki mitől ér fel a csúcsra, vagy mitől tűnik el a süllyesztőben.

Bárdos András

rdos András karrierje során átélt, vezetőként végigdolgozott, tanácsadóként végigasszisztált, televíziósként közvetített, sőt, újságíróként ő maga okozott ki tudja hány súlyos válságot. Látott ezernyi bukást és felemelkedést, felkészült és felkészületlen embereket, kapkodást, időhúzást, döntésképtelenséget és ragyogó reakciókat is. Azt mondja, ha a válság kezeléséhez akkor látunk hozzá, amikor már beköszöntött – már elkéstünk. Előadásában elmondja, hogyan készülj fel, hogyan építs workflow-t a krízisre, és azt is, mit kerülj a válságkommunikációban. Lehetőséged lesz szembenézni magaddal és a cégeddel, és válaszolhatsz magadnak a kérdésre: vajon jók-e az esélyeid, ha mégis megtörténik az a cégeddel, amit a legjobban szeretnél elkerülni?

A színház a néző számára az álmok, a művészet, az illúzió maga. A színidirektornak azonban folyamatos a válságkezelés.

 • Mert a díszlet egy centiméterrel magasabb, mint ami még a színpadra befér.
 • Mert a főszereplőnek éppen a premier napján megy el a hangja.
 • Mert a rendező és a primadonna a próbafolyamat kellős közepén vész össze végzetesen.
 • Mert az ünnepelt sztárt az évad legfontosabb pillanatában csábítják el egy film főszereppel.
 • Mert, mert, mert.
 • Mert a színház maga a krí
 • Összeomlások, hatalmas szerelmek, megcsalások, érzelmi terror, panasz, panasz, panasz, túláradó boldogság az egyik pillanatban, öngyilkossági kísérlet a másikban.
 • A színház igazgatója pedig – válságmenedzser.
 • Senki nincs, aki annyit tudna a válságról, mint a színidirektor.

Puskás Tamás, a Centrál Színház vezetője. Dolgozott Rudolf Péterrel, Kern Andrással, Básti Julival, Alföldi Róberttel és a magyar színház minden sztárjával. Másfél évtizede válságot menedzsel.

Tamás vendégünk lesz, és tapasztalatait, módszereit Te is alkalmazhatod majd a saját életedben.

Puskás Tamás

Mérő László
A fejlődés velejárója, hogy időről időre válságok következnek be, mert mint látni fogjuk, a fejlődés és a válság egy tőről fakad. És ha erre azt válaszolja valaki, hogy akkor inkább mondjunk le a fejlődésről is, hamar kiderül, hogy a válságok akkor sem kerülhetők el, csak úgy még nehezebb belőlük kilábalni. Már a biológiában is érvényes ugyanis, hogy minden jelentősebb innováció valamiféle evolúciós válságra adott válasz. Példák sorával mutatjuk be, hogy ez a gazdaságban is így működik. Ezért bizonyul érvényesnek az a közhely, hogy minden válság egyben esély is valamire.

Miről szól tehát a tréning?

Van egy mondás, üzletemberek, politikusok, vezetők gyakran idézik: sose vesztegess el egy jó válságot.

A válság ugyanis lehetőség is egyben. Lehetőség, hogy máshogy gondolkodj, megvalósíts olyan lépéseket, amikre korábban nem is gondoltál.

Elsőként ezt kínáljuk a január 26-i krízis tréningen. Egy nap alatt négy előadó tanítja meg neked, hogyan készítsd fel magad és a céged egy krízisre, és hogy milyen egy jó válságterv.

A nap végére két dolgot biztosan jobban fogsz tudni:

 1. Az egyik, hogyan érdemes szemlélned a válságot, hogyan kell gondolkodnod, ahhoz, hogy végül a győztesek táborába tartozz.
 1. A másik pedig az, hogyan kell felkészülni a válságra. Hogyan kell válságtervet készíteni? Milyen lépésekből áll? Konkrétan mit teszel? A tennivalókat hogyan gyakorlod be?

A legjobbak a válságkezelést nem a probléma napján, hanem évekkel előtte elkezdik. Tudatosan készülnek, terveznek, gyakorolnak.

Jelentkezz most és használd ki az előrelátóknak járó kedvezményt.

A tréning ára: 69.900 Ft + Áfa

Időpont: 2017. január 26. (csütörtök) 9:30

Helyszín: Mozsár Kávézó, Budapest, Nagymező utca 21.

Elérhetőségeink: vezetoiakademia@smg.hu, 06 70/4268199

Előadók:
Bárdos András, Bruck Gábor, Mérő László, Puskás Tamás

Azt mondod, hogy nincs időd eljönni?

Akkor csinálj magadnak!

A többség halogat. Majd legközelebb jön, ha nyugodtabb lesz az élete. De nem lesz nyugodtabb. Ezért 10 emberből 1 készül fel a következő krízisre. Az, aki nyerni akar, az, akit végül legfölül látsz.

Kérlek, akarj te is nyerni, akarj a sikeresek közé tartozni. Jelentkezz most, és használd ki az előrelátóknak járó kedvezményt.

Csinálj magadnak időt és gyere el. Január 26-án megtanulhatod, hogy a krízis segítségével hogyan juthatsz feljebb és feljebb.

Üdv, várunk,
Bruck Gábor és Bárdos András

Copyright © 2015 Sawyer Miller Group Vezetői Akadémia - Adatvédelmi információk