Nők a főnökök

Előadók

Bruck Gábor
Bárdos András
Máté Kriszta
dr. Angster Mária

Előadások

Egynapos tréning, amelyen nőkről beszélünk férfiaknak. És arról, hogy mitől lesz egy cég okosabb, sikeresebb, és hogyan kereshetsz több pénzt. Egy különös és izgalmas kulturális változást mutatunk be, amelynek a lényege: az elmúlt 2000 évben a férfiak voltak a falkavezérek, de ez a periódus véget ér. Az élet számos területén a nők elkezdték megelőzni a férfiakat. Leginkább azért, mert a gazdaság elvárásainak ma már jobban megfelelnek a nők, mint a férfiak. Nem véletlen, hogy a Harvard Business Review azt kérdezi, hogy mi tesz egy céget okosabbá? A válasz: több nő.

A tréning egyik alap kérdése: minek köszönhető a nők sosem látott előretörése? És mire figyelj, ha munkatársat választasz, melyek azok a képességek, amelyeket mindenképpen érdemes behúznod a cégedbe. Ma az új gazdaság mottója: alkalmazkodsz, vagy eltűnsz a színpadról. Szóval, mire van szükséged:

– intelligenciára van szükséged,
– arra, hogy a kollégák nyugodtan tudjanak ülni, és fókuszálni,
– nyitottan kommunikáljanak,
– másokat meghallgassanak, és
– ne boruljanak ki azon, hogy mindig minden változik.

Bruck Gábor bemutatja, hogy a nők milyen területeken kezdték el megelőzni a férfiakat. A legfontosabb vezetői tulajdonságokat elemezve ma hol, és miben jobbak a nők? Milyen készségek repíthetik a nőket előre. Mit tudnak, amit a férfiak nem? Megmutatja, hogy melyek azok a nőies tulajdonságok, amelyeket a piac különösen sokra tart. És azt is, hogy az okos férfiak hogyan tanulhatják el, hogyan használhatják a nők különös készségeit.

Bárdos András azt mutatja meg, hogy a hagyományos macsó magatartás miért tuti vesztő, és mitől kommunikálnak jobban, eredményesebben a női vezetők. Másként: megváltozott a világ, egyre inkább a női attribútumok kerülnek előtérbe a fiús, macsós vezetői attitűddel szemben.

Máté Kriszta televíziós riporter, szerkesztő, aki női intuícióról és a nőies kommunikációról beszél majd. A sikeres nők titkairól. Arról, hogy a vezetés már nem olyan, mint régen volt. A maszkulin, a Patton tábornok jellegű főnök már nem elég eredményes. Sokszor egy mosolygós nő többre jut, mint a férfi géppisztollyal.

Angster Mária előadásának címe: A kutya és a nő mindent lát… – Érzések, megérzések a vezetésben. Mari gyakorlott klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta, 10 évet töltött el pszichológusként és oktatóként a SOTE I. sz. Gyermekklinikán Popper Péter kutatócsoportjában. Klinikai tapasztalatait mesterien használja a vezetőképzésben. Előadásában női készségekről beszél, amelyekre az új falkavezéreknek elengedhetetlenül szüksége van:

– a szociális intelligenciára,
– a kollektív intelligenciára,
– a nyitott kommunikációra,
– és persze az együttműködés képességére.

Czéh Péter

Author by peterc

peterc ,


Copyright © 2015 Sawyer Miller Group Vezetői Akadémia - Adatvédelmi információk