MITŐL LESZ TIÉD

AZ Y-GENERÁCIÓ?

Hogyan szerezd meg a legjobbakat

Mennyit volnál hajlandó fizetni azért, hogy valaki megtalálja neked a mai 25-39 évesek legjobb szakembereit? Megtalálja, felveszi, és meg is tartja őket a cégedben?
Ez mennyit érne meg neked?
A céged ugyanis csak akkor versenyképes, ha jó munkatársaid vannak. Az igazán jókat megtalálni pedig évről-évre nehezebb.

Nincsenek határok, a legjobbakért a berlini, londoni, stockholmi vagy akár New York-i cégek is küzdenek.

A magyar fiatalok kétharmada külföldre készül tanulni vagy dolgozni. És bár nem igaz, hogy mindenki, aki jó, elmegy itthonról, de az már igen, hogy értük egyre nagyobb a verseny.

Az Y-generáció, a mai 25-39 évesek egyre fontosabb szerepet játszanak a munkaerő-piacon és a cégedben. Tudnod kell, hogyan érd el őket, és azt is, hogyan építsd be a csapatodba.

Az Y-generáció lehetőség: gyorsan változik minden, de számíthatsz a gyorsaságukra, és a tudásukra. Arra, hogy bármit megtanulnak egymástól. Szeretik megosztani egymással a tudást és tapasztalatot. Szeretnek csapatban dolgozni.

Az Y-generáció kihívás is: nem állást keresnek, hanem kihívást, érdekes feladatot. Nem ragadnak bele a középszerbe, hanem keresik az izgalmat. Csak pénzzel nem tudod őket megvenni. Nagy célokat keresnek, amelyekért érdemes megmozdulni, lelkesedni.

Az Y-generációt nem éred el a megszokott módon. Megtartani sem tudod őket úgy, ahogy gondolod.

Az a cég, amely mágnesként vonzza és tartja meg a legjobbakat, másként működik.

A jó cégnél a HR már nem az önéletrajzok bekérésével kezdődik, és nem a felvettünk-kézfogásig tart.

Felismerés, megszerzés, motiválás, megtartás – ez a négy ütem együtt adja ki a sikeres munkaerő-menedzsmentet.

Ezt mutatjuk be a május 9-i tréningen, amelyet négy kérdés köré szervezünk:

  • Milyen a jó munkaerő? Milyen emberekre van szükséged? Hogyan ismered fel őket?
  • Hogyan csábítsd őket magadhoz? Milyen a vonzó munkahely, ahova szívesen jönnek?
  • Hogyan hozz ki belőlük többet? Ha 10 százalékkal nő a hatékonyságuk, akkor a profit a duplájára nő.
  • Végül, hogyan tartsd meg a legjobbakat?

Felismerés

Sok cégvezető nem tudja, mitől jó egy munkatárs. Te tudod? Azért kérdezem, mert ha ingatlanirodát vezetsz, és 10 értékesítőből csak 5 termel profitot, akkor gyere! Ha éttermed van, és 5 pincérből 3 csak felszolgál, de nem értékesít, akkor gyere! Ha pályázatíró céget vezetsz, és a projektmenedzserek fele sosem hoz be új munkát, akkor szükséged van erre a tréningre!

Tehát a tréning első témája: hogyan ismerd fel azokat, akikre a cégednek égető szüksége van?

Megszerzés

Ha már tudod, hogy kikre van szükséged, akkor meg kell szerezned őket. A kérdés: hogyan? A munkavállaló is shoppingol a piacon. Miért válasszon téged?

Sok pénzt adsz? Gondolod, hogy ez a legjobb megoldás? A tréningen elmondjuk, hogy ez miért tévedés. A „csak pénz” drága és rossz megoldás.

Jó, ha tudod, hogy az Y-generációs fiatal utánad keres. Megnézi, hogy ki vagy. Milyen a légkör a cégedben, milyen a vállalati kultúra, és milyen stílusú VEZETŐ vagy? Elmondjuk, hogy a legjobbak milyen céget keresnek, és neked mit kell tenned.

Végül is döntően tőled függ, hogy kit tudsz megszerezni. A tréningen megmutatjuk, mit tehetsz azért, hogy a legjobbak nálad akarjanak dolgozni.

Motiválás

Az átlagos munkatárs a kapacitásának 50%-án teljesít. 100-at tud, de csak 50-et ad. Ez van a legtöbb átlagos cégben. Mit kell tenned? Ha azt eléred, hogy a tudásuk 60 százalékán teljesítsenek, akkor a profitod valószínűleg megduplázódik. Csakhogy: egy marketingügynökség és egy étterem – két külön eset. Hogyan motiválsz az egyik helyen és hogyan a másikon? Mi hajtja a topvezetőt és mi a beosztottat? Mit érdemes tudnod a munkatársaid boldogság portfóliójáról?

Megtartás

A megtartás ma már szinte fontosabb, mint a megszerzés: egy munkatárs kiesése idő, pénz és tudásveszteség. Éppen ezért a HR ma már nem csak a legjobbak megtalálásáról, hanem a megtartásukról is szól. A tehetséges és fiatal munkatársak átlagosan 28 havonta munkahelyet váltanak. Az érdeked viszont az, hogy a legjobbakat valahogy megtartsd. Szóval értened kell, hogy a beosztott mit vár a vezetőtől.

Az Y-generáció számára a munkahely nem csak egy 9-5-ig tartó állomás, hanem az élete fontos terepe, ahol jól akarja magát érezni.

Ezért elmondjuk, hogy mit várnak tőled az embereid. Mikor látnak téged jó vezetőnek. Mi az az érzelmi bankszámla? Miért fontos, hogy ennek pozitív egyenlege legyen?

Bárdos András

Előadók: Bruck Gábor, Bárdos András és Fekete Kinga, a Prezi munkatársa, Mérő László pszichológus és Szűts Ildikó szervezet- és vezetésfejlesztési tanácsadó

Talán már sejted: ahhoz, hogy pénzt keress, fejlődj, piacot szerezz, meg kell szerezned, motiválnod kell, és meg is kell tartanod a legjobb embereket. Ez a Te elsődleges dolgod, és megmutatjuk, hogyan csináld.

Jelentkezz most 50 százalékos kedvezménnyel, a tréning ára:
110.000 Ft + ÁFA helyett 55.000 Ft + ÁFA

Időpont:
2017. május 9. (kedd) 9:30

Helyszín:
Mozsár Kávézó, Budapest, Nagymező utca 21. (Nagymező és Mozsár utca sarok)

Elérhetőségeink:
E-mail cím: vezetoiakademia@smg.hu
Telefonszám: 06 70 426 8199

Előadók:
Bárdos András, Bruck Gábor és Fekete Kinga, a Prezi munkatársa, Mérő László pszichológus és Szűts Ildikó szervezet- és vezetésfejlesztési tanácsadó

Ha még segítségre van szükséged a döntéshez:

Ha úgy érzed a tréning után, hogy nem azt kaptad, amire számítottál, akkor visszaadjuk a tréning árát. Jól olvastad, 100%-os visszafizetési garanciát vállalunk.

Könnyebb lenne, ha nem kellene egyszerre kifizetned a tréning árát? Érdeklődj a részletfizetési lehetőségekről a fenti elérhetőségeken.