Bárdos András, Bruck Gábor, Pál Feri, Kun Ágota, Lénárt Ágota

Stressz: barát vagy

Hogyan küzdj meg vezetőként a stresszel, fordítsd javadra a legnehezebb helyzeteket, és kerüld el a kiégést?

Szinte biztosan állíthatjuk: a céged évente több millió forintot veszít a felesleges és túlzó stressz miatt. Arról nem is beszélve, hogy sok százezer család élete bánja, amikor a vezető hazaviszi a munkát (vagy a munka feszültségét – ami szinte ugyanaz). Ideje, hogy végre változtass.

Stresszmenedzsment tréning Budapesten február 28-án.

Ennyibe kerül Magyarországnak a fojtogató munkahelyi stressz. A te céged mennyit veszít?

Ha azt gondolod, ez a probléma téged nem érint, valószínűleg tévedsz. Világszerte egyre több betegnapot vesznek ki mentális problémák miatt. Ezeket túlnyomó részben a túl soknem megfelelően kezelt stressz okoz. Feleslegesen okozunk stresszt magunknak és a munkatársainknak.

Arról nem is beszéltünk, hogy stresszhatás alatt drámaian csökken a munkatársaid teljesítménye. És a sajátod is (bár ezt időnként nekünk, vezetőknek nehéz bevallanunk). Tehát többet vagyunk betegek, és amikor dolgozunk, akkor sem vagyunk hatékonyak.

Miért nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel? Azért mert belénk nevelték, hogy “a stressz magánügy”, nem a cégre tartozik. Az viszont már nem magánügy, amin te magad is milliókat veszítesz. Az sem, amikor a legjobb embereid szó nélkül lelépnek, hogy nyugodtabb munkahelyet keressenek.

Ezt a problémát

Sőt, a stressz akár a barátod is lehet. Ehhez néhány új módszerre és új szemléletre van szükséged – és el kell felejtened pár rendkívül káros szokást is.

Ideje, hogy újragondold, amit eddig a stresszről gondoltál. A bulvármédia helyett tanulj a téma legjobb szakértőitől.

Talán rád is jellemző, mint olyan sok ambíciózus vezetőre, hogy:

 • Nem hagyod a munkahelyen a feladataid, és ezt már a magánéleted, családi életed bánja;
 • Ingerlékeny vagy a szeretteiddel, alkalmazottaiddal (látszólag ok nélkül is);
 • Nem tudsz kikapcsolni a munkából: a pihenésre szánt időben is aggódsz az el nem végzett feladatok miatt;
 • Felmondott egy (vagy több) alkalmazottad a túl nagy munkahelyi stressz miatt – így még jobban nőtt a nyomás rajtad és a csapaton;
 • Az embereid leterheltek, ingerültek, rosszul kezelik az új helyzeteket és nem érted, hogy miért;
 • Bukott már meg projekted amiatt, mert nem bírta a cég a változással járó nyomást.

Ha a fentiek közül bármelyik igaz rád, akkor megtapasztaltad a stressz negatív hatásait. Ez azt is jelenti, hogy lehetnek rossz megküzdési stratégiáid, amelyek gyakran csak rontanak a helyzeten. Talán te is irigykedve nézel azokra, akik jobban kezelik a stresszt: ők mit tudnak jobban? Hogyan küzdenek a topvezetők, az olimpiai bajnokok, amikor nagy a tét?

„Jól bírom a stresszt, nincs szükségem segítségre.”

Lehet, hogy jobban viseled a nehéz helyzeteket. Vajon észreveszed, amikor a stressz elkezd hatni a pszichés funkcióidra? Sokan nem idegesek lesznek stressz hatására: egyszerűen romlik az emlékezeted, a koncentrációd, a kommunikációs képességed. Lassabban gondolkozol, több hibával. Ezeket talán csak utólag veszed észre magadon. (Abban pedig biztos vagyok, hogy az embereid hamarabb észreveszik nálad: „A főnöknek megint rossz napja van.”)

Előzd meg ezeket a helyzeteket: tanuld meg a stresszkezelés alapjait. Ha csak 10%-ot fejlődsz ezen a téren, már az is milliókat jelenthet (az egészséges családi életről nem beszélve).

„Nem vagyok pszichológus, minden munka stresszes. Ez magánügy.”

Nem is kell pszichológusnak lenned. De magánügy-e a stressz, amikor emiatt megy el az embered? Amikor ezért nem teljesít megfelelően? Ha lenne néhány egyszerű szokás, amivel javíthatnál a helyzeten, nem tennéd meg? Lehetnek olyan rejtett szokások a cégednél, amelyek feleslegesen növelik a stresszt.

Például, reggel szólsz a beosztottadnak: „Ma délután 4-kor szeretnék beszélni veled az irodámban.” Garantálom, hogy az aznapi termelékenysége felére csökken (ha nagyon érzékeny, talán nullára). Lehet, hogy egy új feladatot akarsz megbeszélni vele, de biztos lehetsz benne, hogy a legrosszabbra gondol majd.

Túl régóta vagyunk vezetők (te is, én is), és elfelejtjük, hogy milyen beosztottként hallani ugyanazt a mondatot. Ezer ilyen szokás van, amellyel feleslegesen növeled a stresszt a munkahelyen. Megmutatjuk, hogyan szokj le ezekről és kommunikálj stresszmentesen.

Nem csak a munkádról, hanem az egész életedről van szó

Ha ezen a területen hibázol, az a családodra, magánéletedre lesz rossz hatással. Egy szakmai probléma az iroda falai között marad. A hibás kommunikációt, a kiégést viszont hazaviszed. Tehát nem csak a pénzről, hanem a személyes boldogulásodról is beszélünk. Szeretnénk, ha sikeres cégvezetőként is eredményes és boldog lennél (hiszen ugyanezt kívánjuk magunknak is).

Ezen a tréningen ezért nem csak információt, hanem inspirációt is kapsz a változáshoz.

Egy biztos: a felesleges stressz ma

Ha a konkurensed emberibb munkahelyet teremt, a legjobbak nála dolgoznak majd. Ha kiégsz, az valószínűleg padlóra küldi a céget is. Ha az embereid gyakrabban betegek, az rossz nekik, neked és a termelékenységnek is. Súlyos milliókat veszíthetsz, ami így a versenytársnál landol.

Mi lenne, ha te lépnél először? Ha hozzád jönnének dolgozni a konkurens cég emberei? Ha téged ismernének úgy, mint “jó munkahelyet”? Ha te lennél az a vezető, aki a millió feladat mellett mégis kiegyensúlyozott?

Arról nem is beszélek, hogy micsoda hatással lenne a magánéletedre, ha jól kezelnéd a stresszt. Nyomj a gombra és foglald le a helyed a tréningnapra:

Ideje, hogy örökre megváltozzon, ahogy

A tréning után képes leszel arra, hogy:

A Sawyer Miller Group Vezetői Akadémián
tanulsz majd

Cégünk, a Sawyer Miller Group 26 országban vett részt választási kampányokban. Dolgozott Lech Walesával, Simon Peresszel, a Dalai Lámával, vagy Václav Havellel. Volt, hogy az ország legnagyobb kampányát vezettük, és volt, hogy a legizgalmasabbat. 

A cég vezetői, Bruck Gábor és Bárdos András folyamatosan ott vannak az egyetemek katedráin és a televíziók stúdióiban. Erre a tréningre olyan előadókat hívunk, akiket mi is hallani szeretnénk. Tiszteljük az idődet.

A tréning előadói

Bárdos András

30 éve dolgozik a médiában. Részt vett több tízezer élő adásban. Készített sok ezer interjút. Nagyvállalatok vezetőit tanítja eredményesen kommunikálni. 20 éve tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, növendékei százai dolgoznak a médiában. Látott összeomlani cégeket, és embereket, döntően a hibás, vagy őszintétlen kommunikáció miatt. Tudja, hogyan kerüld el a végzetes hibákat, és ismeri azokat a kommunikációs elveket, amelyekkel túléled a riválisaidat.

Bruck Gábor

Döntéspszichológus. 25 éve tanítja a kommunikációt magyarországi egyetemeken. Az egyetem mellett nagyvállalatok kulcs döntéshozóit tanítja a helyes kommunikációra. Nem csak tanítja a médiát, de rendszeresen szerepel is benne. Legalább 100 nagyvállalat és minisztérium volt az ügyfele. Volt főpolgármesteri, és miniszterelnöki stratéga. A 90-es években politikai kampányokat vezetett. Látott sok bukást, és győzelmet. Ismeri azt a gondolkodásmódot, amely megvan a legtöbb sikeres vezetőben, cégben.

Pál Feri atya

Római katolikus pap, mentálhigiénés szakértő. Olyan cégek topvezetőinél tartott előadást az előző években, mint a Generali, Microsoft, Aegon, MetLife, Deichmann, Siemens vagy a Samsung. Arról beszél, hogy milyen kapcsolatban van egymással a vállalkozók, vezetők által megélt stressz és a kommunikáció. Mi a hatékony kommunikáció titka?

Dr. Kun Ágota

Munka- és szervezetszakpszichológus, tréner, coach, tanácsadó. Fő tevékenységi területe a munkahelyi stressz és jóllét programok kialakítása és megvalósítása, illetve különböző pozitív pszichológiai alapú programok és gyakorlatok kidolgozása.

Lénárt Ágota

Sportpszichológus, pszichoterapeuta, sportlövőedző, az olimpiai csapat sportpszichológiai csapatának vezetője, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője. Ő volt az elindítója a magyar pszichológusképzésnek, valamint évek óta segíti a sportolók és sportpszichológusok olimpiai felkészítését és sportpszichológusok munkáját.

Február 11-ig ezek a is járnak a jegyed mellé

Kérd a jegyed most kedvezménnyel

A tréning időpontja és helyszíne: február 28. 09:30 – 17:30, a Mozsár Műhelyben.

Super early bird jegy

79.900 forint + ÁFA helyett február 11-ig:

39900
forint + ÁFA
 • Részvétel a tréningnapon
 • 'Bénázd fel magad' online tréning 20 ezer forint értékben
 • Nice Leadership webinárium 7800 forint értékben
 • 20 ezer forint értékű tréningkupon
 • Kapcsolatépítés 50 motivált, sikeres cégvezetővel
 • 3 fogásos, ízletes ebéd a Mozsár Bisztróban
 • Értékes bónuszok
 • Szünetekben kávé, frissítő, kapcsolatépítés
 • Belépés az SMG tréningrésztvevők zárt Facebook-csoportjába
Több mint 130.000 forint értékű csomag csak
február 11-ig több mint 70% kedvezménnyel.

Normál jegy

Bónuszok és kedvezmény nélkül.

79900
forint + ÁFA
 • Részvétel a tréningnapon
 • 3 fogásos, ízletes ebéd a Mozsár Bisztróban
 • Szünetekben kávé, frissítő, kapcsolatépítés
 • Belépés az SMG tréningrésztvevők zárt Facebook-csoportjába
0%
A helyek folyamatosan fogynak... csapj le az early bird jegyek egyikére.

Már csak eddig jár az 50% kedvezmény és a 20 ezer forintos kupon:

nap
óra
perc
sec

 


 

„Ez a tréning más mint a többi. Ez forradalom. A tréning végén konstatálom: most is sokat tanultam, majd rájövök, milyen sok mindent nem tudok még mindig…”
Végh Zoltán
Pernod Ricard Hungary

 „Gábor és András mellett a külső előadók kiválasztása is telitalálat, mert ők mindig a témák legjobb ismerői közül kerülnek ki, az előadások pedig magas színvonalúak. Az előadások témái arról szólnak, ami 2018-ban egy cégvezetőt igazán foglalkoztat függetlenül attól, hogy egy kis családi vállalkozást vagy egy nagyobb céget vezet.”
Kristófy Gyula
Gyógyászati Szakbolt

http://gyogyaszatiszakbolt.hu/

 „Sokfelől tájékozódom a világ dolgairól. Arról, hogy mik a trendek, merre tart gyorsan változó világunk, leginkább itt kapok válaszokat. A tréningek jól szervezettek, jó hangulatúak. Az előadások professzionálisak, kiválóak a meghívott előadók is.
Ajánlom mindenkinek aki lépést akar tartani a világgal!
Pszota János
Pszota Builder Kft.

SKBH Kft.
1065 Budapest, Nagymező utca 21.
vezetoiakademia@smg.hu
+36-20-495-6948