Krízis tréning: minden akadály lehetőség

A válságok, a konfliktusok különbözőek, az utánuk lévő tájkép viszont nagyon hasonló: kevés győztes, sok vesztes. Az pedig, hogy ki melyik csoportba tartozik, már azelőtt eldől, hogy a válság beütne.

Győztes az lesz, aki felkészül

Aki tudja, mit kell tennie, amikor jön krach. Csakhogy van egy általános emberi érzés: azt szoktuk gondolni, hogy a baj mindig másokkal történik meg.
Nekünk nem árthat egy pohár bor vezetés előtt, nálunk nem üt be a vagyonosodási vizsgálat, nálunk nem ég le a karácsonyfa akkor sem, ha zárlatos az égő, engem nem lopnak meg a kollégáim.
Általános emberi vélekedés. Általános emberi hiba. Mert, ami a földön fizikailag megtörténhet, az előbb-utóbb meg is fog történni. Vagyis előbb-utóbb a te cégednél is beköszönt a válság. A többiek nem készülnek rá. Te készülj!

Te is a szélcsendes Balatonon tanulsz vitorlázni, és idővel a tomboló vihart is jól viseled.

A tűzoltó

egész életében készül a válságra. Minden bevetés után megbeszélik, hogy mi történt. Történeteken keresztül tanulnak, így készülnek a következő válságra.

Az izraeli hadseregben

is ez a szokás. Minden bevetés után megbeszélés. Ilyenkor a váll-lapodon nincs csillag, az ezredesnek nincs inkább igaza, mint a kiskatonának. A lényeg a tanulás, készülés a következő krízisre.

A NASA űrhajósait

a kiképzés során extrém, és elképzelhetetlen helyzetek sorozata elé állítják. Így tanulják meg a félelem, a pánik legyőzését. Mit csinálsz, amikor villog a műszer, rázkódik a kabin, 40 másodperc és robban az űrhajó?

Bruck Gábor:

A krízis, mint versenyelőny

Gábor sajátosan beszél a válságról, azt mutatja meg, hogyan kell benne a lehetőséget látni: A krízist hogyan formálhatod versenyelőnnyé.

Szóval, a fejedben van, hogy a válság lehet ugródeszka is? Felismered benne a különös lehetőséget? Tudsz élni a felszínre dobott lehetőséggel? Végül is, ami gátol, gáncsol, akadályoz minket, az segíthet is nagyon, repíthet előre – csak tudnod kell, hogyan.

Te mennyire vagy felkészült a saját, vagy a céged válságaira? Mit teszel, ha január végén beüt a krach? Mi volna az első, a második és a harmadik lépésed?

Gábor ezekről beszél részletesen és olyan módon, hogy miután hazamész, fel tudj készülni, tervet tudj készíteni – mert krízis lesz, és mi azt akarjuk, hogy készen állj rá. Kell, hogy legyen praktikus tudásod, olyan gondolatok és ötletek, amelyeket kihúzhatsz a fiókból, mikor eljön az ideje.

És hogy miért Bruck Gábortól hallgass előadást?

Gábor döntéspszichológus. Budapesten és New Yorkban tanult. A 90-es években volt főpolgármesteri, és miniszterelnöki stratéga. Legalább 100 nagyvállalat volt az ügyfele. Sok bukást, és győzelmet látott. Ismeri azt a gondolkodásmódot, amely megvan a sikeres vezetőkben. Tudja, hogy valaki mitől ér fel a csúcsra, vagy mitől tűnik el a süllyesztőben.

Bárdos András:

Válság – kommunikáció

Ha a válság kezeléséhez akkor látunk hozzá, amikor már beköszöntött – már elkéstünk.

Bárdos András karrierje során átélt, vezetőként végigdolgozott, tanácsadóként végigasszisztált, televíziósként közvetített, sőt, újságíróként ő maga okozott ki tudja hány súlyos válságot. Látott ezernyi bukást és felemelkedést, felkészült és felkészületlen embereket, kapkodást, időhúzást, döntésképtelenséget és ragyogó reakciókat is.

Azt mondja, ha a válság kezeléséhez akkor látunk hozzá, amikor már beköszöntött – már elkéstünk. Előadásában elmondja, hogyan készülj fel, hogyan építs workflow-t a krízisre, és azt is, mit kerülj a válságkommunikációban. Lehetőséged lesz szembenézni magaddal és a cégeddel, és válaszolhatsz magadnak a kérdésre: vajon jók-e az esélyeid, ha mégis megtörténik az a cégeddel, amit a legjobban szeretnél elkerülni?

Sose vesztegess el egy jó válságot

A válság ugyanis lehetőség is egyben. Lehetőség, hogy máshogy gondolkodj, megvalósíts olyan lépéseket, amikre korábban nem is gondoltál.

A nap végére két dolgot biztosan jobban fogsz tudni:

1. Az egyik, hogyan érdemes szemlélned a válságot, hogyan kell gondolkodnod, ahhoz, hogy végül a győztesek táborába tartozz.

2. A másik pedig az, hogyan kell felkészülni a válságra. Hogyan kell válságtervet készíteni? Milyen lépésekből áll? Konkrétan mit teszel? A tennivalókat hogyan gyakorlod be?

A legjobbak a válságkezelést nem a probléma napján, hanem évekkel előtte elkezdik. Tudatosan készülnek, terveznek, gyakorolnak.

Töltsd ki az alábbi űrlapot és

kérj ajánlatot

A cégedre szabott tudás

Olyan példákkal, vázlattal készülünk, amely a céged számára a leghasznosabb.

További előadások

Egészítsd ki a tréninget még egy előadással, gyakorlattal.

Már másnap alkalmazható

A tréningen megszerzett tudást munkatársaid már másnap elkezdhetik alkalmazni a cégnél.