Minden sikeres ember a nulláról indult

Minden példaképed a nulláról kezdte – hasonló képességekkel, mint te. Senki sem születik sikeresnek. A sikert is tanulni kell, mint minden szakmát.

Tudod, melyek azok a tényezők, amelyeket minden sikeres vezető fontosnak tart?

A siker nem jön varázsütésre. A sikert nem lehet egyetlen könyvből vagy egy nap alatt megtanulni, ahogy lefogyni vagy idegen nyelven beszélni sem tudsz vasárnapról hétfőre. Vannak viszont szabályok, amiket, ha követsz, garantáltan sikeresebb leszel.
Gondolj csak bele! Ha felkészülten mész egy állásinterjúra, ha elpróbálod, mit fogsz mondani, ha felkészülsz a kérdésekre – nagyobb eséllyel fognak felvenni. Ha meg akarod növelni céged bevételét, akkor tudnod kell, miből fogsz többet eladni, kiknek, hogyan.
Mindegy, hogy munkahelyről, magánéletről, jövő heti vagy jövő évi célról van szó, a sikerhez vezető út nagyon hasonló lépésekből áll. A tréning során egy ilyen, minden helyzetben használható útmutatót kapsz tőlünk.

Tudod, hogyan emelkedtek a legsikeresebb vezetők a riválisaik fölé? Tudod, hogyan kell jól célokat kijelölni? Tudod, hogyan dolgozd fel a kudarcaidat?

A kiválóság nem okosság kérdése

Nem is a tehetségé. Az akaraterő vagy a szerencse sem játszik túl fontos szerepet. Az sem érdekes, hogy ki az apád, milyen családból jöttél, hol nőttél fel és hova jártál iskolába.

De van néhány dolog, amelyeket ismerned kell. Ezek különböztetik meg a sikeres embereket, azoktól, akik nem sikeresek.

Az első ilyen különbséget az angol így hívja: slight edge

A második dolog a halmazati hatás. Jelentős teljesítmény esetén szinte mindig érvényesül.

A harmadik, amit értened kell az, hogy a nagy siker szinte mindig exponenciális természetű.

És tudnod kell, hogy elérhetsz jelentős sikert, léphetsz kettőt előre, de nem egyszerre. Kizárólag úgy érheted el, hogy nem ellenségként tekintesz az időre, hanem barátként.

Mi kell valójában a sikerhez?

A tréningen elmondjuk, mi a siker kilenc komponense – azok a szabályok, alapelvek, amelyeket bárki követhet, és amelyek garantáltan sikeresebbé tesznek.

Magyarországon elfogadott gondolat, hogy a sikerhez két dolog kell: szerencse és összeköttetések. Nyilván van is ebben valami: rövid távon e két komponens sokszor elegendő lehet. De hosszú távon nem.

A másik gyakran elhangzó válasz, hogy a sikerre születni kell – ha valaki tehetséges, akkor sikeres lesz, ha viszont nem születik zseninek, nincsenek korszakalkotó ötletei már fiatalon, akkor különösebben sokra nem fogja vinni. A valódi példák azonban nem ezt mutatják: a mai életünket meghatározó eszközöket is több száz próbálkozás és kudarc után találták fel, alkották meg.

Valójában a siker első és legfontosabb komponense a munka. Ahol tehetséget látunk, ott a legtöbbször kitartó, következetes munka van. A sikerre való képesség ugyanis tanulható.

Kudarcból siker, sikerből kudarc

A tréningen elmondjuk, hogyan gondolkozz kudarcról és sikerről, hogyan tudod kiegyensúlyozottan kezelni mindkettőt, hogy az a fejlődést szolgálja.

Siker és kudarc – az érme két oldala. Mindkettő intenzív változás, mely gyakran felkészületlenül ér minket, és nem is mindig tudjuk, hogy kezeljük.

Van, aki a hirtelen jött sikerbe „bukik bele”, mások pedig „törvényszerű” bukásuk tapasztalataiból kovácsolnak később tartós előrejutást, növekedést. Bármelyikről van szó, érdemes tudatosan feldolgozni – így mindkettő a továbblépést és a fejlődést szolgálja.

A sikernek és a kudarcnak is van hivatalos és nem hivatalos változata. Aki érti a szűkebb vagy tágabb környezete rejtett mozgatórugóit, jelzéseit, az mindkettőhöz eredményesebben tud viszonyulni. Ha nem csak a felszínnel foglalkozunk, a siker és kudarc is jósolhatóbb és irányíthatóbb lesz.

A tréningen megtudod:

Hogyan kell gondolkodnunk a sikerről 2017-ben?

Mi a tehetség, mi a siker, és mi a 10 ezer órás szabály?

Mik a tényezők, melyeket minden sikeres vezető fontosnak tart?

Mi a siker 9 alapvető komponense?

Miért múlik a reális helyzetfelmérésen és célválasztáson a siker?

Hogyan határozz meg olyan részcélokat, amelyek lépésről lépésre közelebb visznek a sikerhez?

Hogyan dolgozd fel mindazt, ami az odavezető úton történik?

Legfőképpen az olykor elkerülhető kudarcokat.

Töltsd ki az alábbi űrlapot és

kérj ajánlatot

A cégedre szabott tudás

Olyan példákkal, vázlattal készülünk, amely a céged számára a leghasznosabb.

További előadások

Egészítsd ki a tréninget még egy előadással, gyakorlattal.

Már másnap alkalmazható

A tréningen megszerzett tudást munkatársaid már másnap elkezdhetik alkalmazni a cégnél.